Cam Çesitleri

Cam Çeşitlerimiz

Kurumsal & Bireysel
Tüm cam sorunu ayrıntıları için bize yazın veya hemen arayın..
Tüm marka, cam çeşitleri, sistemlerini tanıyor ve onarıyoruz .
Bekliyoruz olabildiğince açıkça tüm merak ettiğiniz soru ve düşüncelerinizi bize yazınız.
Nasıl Çalışırız ?
Çalışma koşullarımız tamamen kurallara bağlı , şeffaf ve açıktır .
Genellikle müşterilerimize doğru tanı ve analiz yaparız .
Teknoloji ve Deneyimimiz.
Termal ve akustik son teknoloji akıllı cihazlarımız marifetlerini ve usta personel tecrübelerimizi size hem fiziksel, hem görsel vede bilimsel olarak sunuyoruz.
Anlaşma 
Müşterilerimiz ile genellikile , prensipte , sözleşmede yazılı anlaşma olmaksızın mümkün oldukça çalışma başlatamayız. 
''Bu bir vidalık işte olsa aynı ,bin vidalık işte olsa aynı sayılmaktadır''

Tüm marka model cam yapmaktayız .
1999 Yılından zamanımıza 
Ufak ve büyük iş ayırt etmeden tüm cam balkon tamiri işleri severek yapıyor .
Eksik yada geliştirilmesi gereken tüm cihazlarımızı ve araçlarımızı zamanın teknoloji  ve kanunlarına uyumlu hale getirmekte ve zamana uyarlamaktayız .
Önceliklerimizden biri çağın yenilik ve gerektirimlerine uyum sağlamaktır.
Güvenlik
Sosyal güvenliği olmayan personel çalıştırmamaktayız.
Yüksekte çalışma belgesi sahibiyiz.
İş sağlığı ve güvenliği kapsamındayız.
Tecrübesiz personel çalıştırmamaktayız.
ÖRNEK BİR ÇAĞRI SONRASI TİPİK ÇALIŞMA
- Müşteri arar 
- Ekiplerimiz olayı anlar mümkün ise resim ister .
- Ücret ve zaman konuşulup karşılıklı anlaşılır .
- İş teslim edilip Garanti belgeli ,iş teslim tutanak karşılıklı imzalanır anlaşılan şekilde ödeme alınır .


Cam Çeşitlerimiz.


Reflektif Cam

Reflektif cam sıradan yüzdürme camın güneş ısısının azaltılması amacıyla yüzeyine metalik bir kaplama uygulanması ile elde edilir.
Bu özel metalik kaplama aynı zamanda bir ayna etkisi yaratarak iç kısmın görünmesini engeller.
Genel olarak bina dış cephelerinde kullanılır.
Reflektif camlar Pirolitik (Çevrim İçi) ve Vakum (Çevrim Dışı) olmak üzere iki farklı üretim şekliyle üretilirler.

Renkli Cam

Boyalı cam binaların dış kısımlarında cephe estetiği içerisinde ise dekoratif amaçlı kullanım için önemli bir mimari enstrümandır. 
Cam üzerindeki kaplama içeriye transfer edilen ısı ve ışık yoğunluğunu azaltır.
Esasen geleneksel şeffaf düz cam olup düzcamın üretildiği şekilde üretilir. 
En önemli fark renklendirme ve ısı yayım emilimi özelliklerini kazandırmak için işlem başında eklenen eriyik haldeki renklendiricilerin sürece dahil edilmesidir. 
Farklı katkı maddeleri ile farklı şekillerde renklendirilmiş camlar üretilebilir.
Cam değişik miktar ve tipteki ışığı bloke eden ve/veya yansıtan farklı kaplamalar kullanılarak müşteri ihtiyaç ve taleplerini karşılayacak şekilde üretilebilir.

Emaye Cam

Emaye boyalı cam temperli veya ısıl işleme tabi tutularak güçlendirilmiş, bir tarafı mineral pigmentlerle kısmen veya tamamen kaplanmış cama denir. 
Dekoratif özelliğine ilave olarak aynı zamanda güneş ışık kontrolü sağlar. 
Emaye cam dış cephelerde ve çatılarda kaplama camı olarak ve giydirme amaçlı kullanılır. 
Lamine camlarla ve yalıtım camlarıyla kombine edilebilir. 
Renkli yapı camı birçok renk seçeneği sunan ağır bir cam plakadır. 
Binaların cephe uygulamalarında, iç mekan camı olarak, ara bölme ve masaüstü camı olarak kullanılır.

Çift Cam / Isıcam

 İki veya üç pencere camının ısı transferini azaltmak maksadıyla birbirlerinden vakum veya gaz ile doldurulmuş boşluklarla ayrılarak tek bir cam sistemi olarak birleştirilmeleri neticesinde ortaya çıkan sisteme Isıcam denir.
Isıcam üniteleri birden fazla cam plakasının tek bir sistem oluşturacak şekilde monte edilmesiyle üretilir. Günümüzde üretilen ısıcam sistemlerinde kullanılan cam plaka sayısı artan enerji maliyetlerinin etkisiyle üç plakaya kadar çıkmaktadır.
Isıcam sistemlerinde kullanılan paneller birbirlerinden çıtalarla ayrılırlar. Ayrılan her bölümün içerisinde durağan hava veya gaz bulunur. Birleştirilen bu camlar cam kalınlıklarının tolere edilebilmesi için daha geniş pencere profillerine monte edilirler.
ısıcam ürünleri artırılmış ses yalıtımına ilave olarak ideal bir enerji tasarruf avantajı da sağlarlar. İki cam arasındaki sızdırmaz alan ikincil bir yalıtım ajanı görevi görür. Artırılmış ısıl direnç kışın kaybedilen ısı miktarını azaltarak evinizin daha sıcak kalmasını sağlar.
Isıcamın yaz aylarında istenmeyen ısının eve girmesini engelleyen tam ters bir etkisi vardır. Bu ilave yalıtım klima ve ısıtıcı kullanımına duyulan gereksinimi ciddi ölçüde azaltarak enerji maliyetlerinizi minimize eder.
Pencerelerin yakınında durulduğu zamanlarda yalıtım zafiyeti kaynaklı hava akımları kolayca hissedilir. Hâlbuki ısıcam kullanımı söz konusu olduğunda istenmeyen sıcaklık akımları engellenirken iç kısımda bulunan cam oda sıcaklığına yakın bir derecede kalır.
Çit cam buğulanmayı azaltarak doğrama üzerinde meydana gelebilecek sağlıksız oluşumları engelleyebilir.
Yalıtılmış çift cam insan sesi gibi orta ve yüksek frekanslı gürültünün azaltılmasında etkilidir. İç ve dış cam kalınlıklarındaki farklılık çok daha etkili bir ses yalıtımı sağlar. Çift camlı pencereler tek camlı geleneksel pencerelere göre daha güvenli olmakla birlikte daha da yüksek bir güvenlik sağlamak için temperli ve lamine camların kullanımı tercih edilmelidir.

Low-E Cam

Kısaca Low-E olarak tarif edilen Low-E ‘Düşük Emisyonlu’ anlamına gelmektedir. Low-E, kısaca cam yüzeyinin ısıyı yansıtabilme kabiliyetini ifade eder.
Low-E kaplama çok ince olup gözle görülemez. Cam yüzeyinin metal veya metal oksit bir tabaka ile kaplanması ile elde edilir. Low-e kaplamalı cam bir yandan ısı ve ışık yayan kızılötesi enerjiyi yansıtıp ısıyı oluştuğu cephede tutar diğer yandan ışığın geçişine müsaade eder.
Diğer bir deyişle, cam üzerindeki kaplama kızılötesi ışınlarının sıcak olan cephede kalarak soğuk olan tarafa geçmesini bloke ederek pencerenin ‘U Faktör’ değerini aşağıda tutar. Pencerelerin ısı kayıp değerleri ‘U Faktörü’ ile ifade edilir. ‘U Faktörü’ ne kadar düşük olursa pencerenin ısı akışına karşı olan direnci o kadar yüksek olur.
Low-E cam kullanımı kış aylarında içeride oluşan ısının pencereden tekrar içeriye yansıtılmasını yaz aylarında ise güneşten gelen kızılötesi ısı yayımının dışarıda kalarak iç mekânın serin kalmasını sağlayarak pencerelerin verimini önemli ölçüde artırır.
Geleneksel pencerelere nazaran %15 daha pahalı olmakla birlikte cam kaynaklı enerji kaybını %50’ ye varan ölçülerde azaltır.

Düz Cam

Genelde pencereler, kapılar ve şeffaf duvar bölmeleri için kullanılan bu cam yaprak cam veya plaka cam olarak da bilinir.
Bazı modern mimari ve otomotiv uygulamalarında düz cam plakalar bükülmek suretiyle kavisli bir forma dönüştürülür.

Aynı zamanda iç cephelerde dekoratif amaçlı; otobüs durakları gibi sokak mobilyaları sınıfında bulunan alanlarda, elektrik ve elektronik cihazlarda ve solar enerji donanımlarında kullanılırlar.


Temperli Cam

Aynı zamanda sertleştirilmiş cam olarak da bilinen temperli cam güvenlik camlarının bir çeşididir. Isıl ve kimyasal işlemlere tabi tutularak normal cama kıyasla daha yüksek mukavemetli olması sağlanır.
Kırıldığı zaman büyük parçalar halinde değil küçük taneli buz parçacıkları görünümü veren kısmi kırıklar halinde dağılırlar. Dağılan bu parçaların yekpare şekilde kırılan düz camlara nispeten daha az yaralama riski oluşturmaları beklenir.
Güvenlik ve yüksek direncinin bir neticesi olarak otomobil yan camları, dış cephe camları, kayar kapılar, bina girişleri, banyo ve duş kapı camları, mimari cam kapı ve masalar, buzdolaplarının cam rafları, telefon camları, kurşungeçirmez cam ve dalış maskelerinin bileşenleri gibi çok geniş bir kullanım yelpazesinde kendilerine yer bulurlar.

Lamine Cam

İki veya daha fazla cam plakasının PVB (Polivinil Butiral) kullanılarak ısı ve basınç yoluyla birleştirilmesi neticesinde elde edilen cama verilen isimdir. PVB kuvvetli bağlanma, optik berraklık, birçok yüzeye yapışabilme, dayanıklılık ve esneklik gibi özel uygulamalar gerektiren alanlarda kullanılan bir çeşit reçinedir.
Aynı zamanda koruyucu bir tabaka olan PVB oldukça esnek bir formdadır ve cam katmanları ile birleştirildiğinde tamamen şeffaf bir görünüm kazanır. Bu polimer tabaka oldukça sağlamdır. Bu sebeple cam kırılsa dahi cam plakaların herhangi biri üzerinde meydana gelen kırılma diğer plakaya etki etmez ve kırılan parçaları üzerinde tutarak düşmesini engeller.
Temel uygulama alanı güvenlik ve otomobil camlarıdır.
Cam ve ara katmanlarda muhtelif renk ve kalınlıklar seçilerek istenilen görünüm elde edilir. Lamine cam genellikle ‘Güvenlik Camı’ olarak da tanınır. Bu özelliğine ilave olarak ses yalıtımı da sağlar. Lamine camlara temperleme işlemi uygulanarak daha yüksek mukavemet sağlanır.
Mağaza vitrinleri, Bina cepheleri, cam zemin ve cam merdivenler gibi yüksek güvenlik ve koruma gerektiren tüm alanlarda kullanılabilirler.

Ayna Çeşitlerimiz.

Flotal ailesinin temel ürünü olan Flotal, yüksek yansıtma oranıyla standart aynalara göre daha berrak ve net bir görüntü sunar. Şişecam Düzcam’da üretilen float cam, dünyanın en ileri teknolojisi kullanılarak Flotal’e dönüştürülür.

Özellikleri

  • Gümüş kaplaması ile daha net, parlak ve derin bir görüntü sağlar.
  • Yüksek kalitesi ile kullanıldığı alanlara şıklık, aydınlık ve ferahlık kazandırır.
  • Dar, şekilsiz ve loş ortamları sunduğu yaratıcı çözümler ile güzelleştirir.

Kullanım Alanları

Mobilyada ayna kullanımı, modern tasarım anlayışıyla günümüzde çok farklı boyutlara ulaştı. Günümüzde tamamı aynadan oluşan mobilyalar trend olmaya başladı. Bu sayede evlerde ve iş yerlerinde yerini alan Flotal diğer yandan mağaza, otel ve restoranlarda aydınlık ve ferah iç mekanlar yaratmada kullanılan dekoratif bir çözüm olmaya devam ediyor.

Renk Seçenekleri

Ayna dekoratif amaçlarla kullanılan bir ürün olduğu için rengi büyük önem taşır. Flotal, zengin renk seçenekleri sayesinde kullanıldığı tüm alanlarda, eşsiz bir uyum yaratarak yaşam alanlarına estetik dokunuşlar katar.

Flotal’in renksiz, bronz, füme, mavi ve yeşil renk seçenekleriyle dilediğiniz uyumu yakalayabilirsiniz.

Detay ve ayrıntılar için lütfen bizi arayınız.

Ödeme şekillerimiz .

Kredi kartı

Havale , Eft

Nakit



3136 kez görüntülendi


Diğer Makaleler

Sıva

Beton ve Kalıp

GCJHJKLJ

Görüntüle

Çalışmalarımız

İletişim

Adres: Tabya Caddesi 8/A Kağıthane Merkez İstanbul

Tel: 0212 325 72 21

Gsm: 0532 788 84 04

Email: info@tamircimiz.com.tr